Yoga

Van alle soorten lichaamsbeweging die tegenwoordig populair zijn, is yoga de oudste. De oorsprong van yoga ligt meer dan 4000 jaar geleden in het zuiden van Azië. Tijdens de ontwikkeling van yoga zijn er vele vormen ontstaan. Yoga is bewust bewegen, positief denken,  meditatie, goede ademhalingsoefeningen en zoeken naar de juiste ontspanning. Je grenzen leren voelen en respecteren.

Meer dan ooit worden we hier in het Westen geconfronteerd met spanning en stress. Yoga, kan je leren hoe je stress onder controle kunt krijgen, niet alleen op fysiek maar zeker ook op mentaal en spiritueel niveau. Dit kun je onder meer bereiken door bepaalde houdingen (asana’s) aan te nemen, je bewustzijn te verhogen en je te ontspannen. Door bewust aanwezig te zijn bij wat je doet en door het loslaten van onnodige, en daardoor ongezonde spanning in je lichaam, word je gezonder, op alle gebied.

Je zult vaststellen dat je rustiger wordt, je beter kan concentreren en meer in je kracht gaat staan, geaard. Je lichaam wordt sterker en soepeler

Staan als een berg, stevig op de grond, maar met een ontspannen hoofd luchtig in de wolken.

Een les bestaat uit o.a. ademhaling, strek en correctie oefeningen uit verschillende yoga disciplines, zelf- massagetechnieken en ontspanningsoefeningen. Deze worden op een manier gegeven dat je ze ook veilig thuis kunt oefenen.

Indien je geboeid bent door een gezondere levenswijze, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling ben je van harte welkom. Je leeftijd of enige kennis van yoga zijn niet van belang.

De yoga lessen worden verzorgd door Annet Melis op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de gymzaal.